• Houd je rolstoel netjes

  Je rolstoel is een verlengstuk van je lichaam. Draag zorg voor dit verlengstuk en houd het net als je lichaam zoveel mogelijk in topconditie. Maak het regelmatig schoon en wees er voorzichtig mee. Een avontuurlijk leven leiden is geweldig, maar een rolstoel onder de modder en krassen is natuurlijk geen fraai gezicht.

 • Geen overbodige toeters en bellen

  Als je gebruik maakt van een rolstoel ben in je in onze maatschappij helaas nog steeds een beetje opzichtig. Sommige mensen zullen naar je rolstoel kijken of zelfs een ander aanspreken wanneer je wil afrekenen bij de kassa. Zorg daarom dat jij als persoon de aandacht krijgt. Hoe groter en opzichtiger de rolstoel, des te minder aandacht er gaat naar jou als persoon. Skip daarom het fluorescerende hesje aan de rugleuning en straal van jezelf!

 • Regelmatig onderhoud

  Als je kunt lopen is het belangrijk om je veters te strikken, want voor je het weet lig je op de grond. Datzelfde geldt voor je rolstoel. Pleeg daarom periodiek onderhoud en let op zaken als soepele lagers, scheuren in de bekleding, slijtage aan de banden, loszittende boutjes en moeren. Zorg hiernaast voor de juiste bandenspanning. Hoe harder de banden hoe lichter je zult rollen. Te hard kan weer zorgen voor onaangename trillingen tijdens het rijden. Controleer hiernaast dagelijks je zitkussen op gebreken en let uiteraard ook op je zithouding!

 • Denk goed na over de kleur

  Rolstoelen zijn er in allerlei soorten, vormen, maten en kleuren. Een fris kleurtje op je rolstoel is dan ook erg leuk en maakt je uniek. Wees echter voorzichtig dat je geen kermisattractie op wielen wordt en beperk het uiterlijk van je rolstoel tot één specifieke kleur. Ook hierbij geldt: Zorg dat de aandacht wordt gevestigd op jou als persoon. Denk hiernaast goed na of je dat hippe kleurtje over een paar jaar nog steeds mooi vindt, want je moet meestal een lange tijd met je hulpmiddel doen.

 • Hulpmiddelen

  Maak je gebruik van specifieke hulpmiddelen aan je rolstoel, zoals een beensteun, hoofdsteun, bekerhouder of custom joystick? Wees lekker kritisch op het uiterlijk van deze accessoires. Het moet uiteraard goed functioneren, maar het oog wil ook wat. Heb je behoefte aan kleine custom-made hulpmiddelen en handigheidjes voor aan je rolstoel? Wheelchair Musthaves kan deze over een poosje met behulp van een 3D-printer voor je maken!

 • Bandenspanning

  De bandspanning is van wezenlijk belang voor je rijcomfort. Toch wordt het regelmatig oppompen van de banden vaak vergeten. Daarnaast kunnen moderne rolstoelbanden soms wel opgepompt worden tot 10 BAR terwijl de gemiddelde fietspomp niet verder komt dan 4 BAR. Investeer daarom in een goede pomp. Deze zijn (eerdaags) verkrijgbaar in onze webshop!

 • Geen stickers

  Net als bij auto’s en hippe kleding zijn rolstoelfrabrikanten geneigd om hun producten duidelijk zichtbaar te maken. Dit doen zij vaak door logo’s, stickers of borduursels van het merk of type op de rolstoel te plakken. Ook hierbij geldt: Je bent geen reclamebord op wielen, dus peuter die sticker er lekker vanaf en vestig de aandacht op jou als persoon! Heb je tips of aanwijzingen nodig. Neem gerust contact op.